top of page

8. Ročník: 2016 | Kopečková zmrzlina

Rozpálené frýdecké náměstí přilákalo návštěvníky v sobotu 27. srpna 2016 ochutnat vynikající zmrzlinu od Koloniálu František. Devět hodin stačilo na to, aby se snědlo neuvěřitelných 34 760 ml vanilkové, jahodové, čokoládové, melounové nebo pivní zmrzliny.


Frýdek-Místek, 29. srpen 2016 – Statutární město Frýdek-Místek opět dokázalo, že když se jedná o rekord, spojí síly a výsledek se pak dostaví v podobě dalšího zápisu v České knize rekordů. Letošní ročník Beskydských rekordů se nesl ve znamení zmrzliny a frýdeckomísteckým se podařilo v průběhu stanovených 9 hodin sníst 34760 ml zmrzliny. Každý, kdo se chtěl v sobotu 27. srpna 2016 do rekordu zapojit, se musel nejdříve zaregistrovat a následně mu František Petrovič z Koloniálu František předal porci poctivé domácí zmrzliny. Na výběr byla zmrzlina vanilková, čokoládová, jahodová, melounová a taky jedna speciální pro muže – pivní. Na její konzumaci měl každý účastník interval jedné minuty a poté předal pomyslnou štafetu dalšímu. Do rekordu se tak v daném čase zapojilo 632 účastníků a nový český rekord byl vytvořen počtem zúčastněných osob, množstvím snězené zmrzliny a celkovým časem trvání pokusu. Na platný pokus o zápis do České knihy rekordů dohlížel po celou soutěž komisař z agentury Dobrý den.

Pozornost v průběhu dne nebyla však pozornost soustředěna pouze na aktéry zmrzlinové štafety. Letošní Beskydské rekordy měly podobu gastrofestivalu zaměřeného zejména na propagaci místních produktů. Návštěvníci si ale mohli celý den užít i na přilehlém zámku a v jeho zahradách, kde byla připravena hlavně odpočinková zóna a také hry a dílny pro děti. V průběhu dne mohli rovněž na náměstí shlédnout barmanské a kuchařské show, na pódiu vystoupil folklórní soubor Valašský vojvoda, zpěvák Thom Artway, swingová kapela Big Blast Band a večer zakončili třinečtí Lake Malawi.

Na Beskydských rekordech byla letos poprvé vyhodnocena také soutěž o nejlepší frýdeckomístecký štrúdl. Vzorky štrúdlů posuzovala velmi zodpovědně čtyřčlenná porota složená z kuchaře Tomáše Mohyly, odbornice na štrúdly Marty Randusové, zástupce statutárního města Frýdku-Místku Pavla Osiny a přidal se také moderátor celé akce Vojtěch Bernatský. Finále bylo velmi napínavé a jako nejlepší štrúdl nakonec zvolili pikantní štrúdl s domácím pestem od Petry Schneiderové.

Výsledky soutěže o nejlepší frýdeckomístecký štrúdl: 1. Pikantní štrúdl s domácím pestem – Petra Schneiderová 2. Hruškový štrúdl – Marika Šupálková 3. Babiččin pivní štrúdl – Žaneta Kohutová


26 zobrazení
bottom of page