top of page

Zapíšeme i v letošním roce do České knihy rekordů?



Pamatujete Beskydské rekordy a rok 2013? Tenkrát jsme vypili 2013 třetinkových piv skvělého piva Ryzák od Pivovaru Koníček a zapsali jsme tak statutární město Frýdek-Místek do České knihy rekordů. A letos se s Pivovarem Koníček pouštíme do dalšího rekordu! Co myslíte, podaří se nám to?

A co se vlastně za názvem Pivovar Koníček ukrývá?

Vojkovický Pivovar Koníček vstoupil v roce 2017 do druhé desítky své historie. Roční výstav přesáhl 10 tisíc hektolitrů a již tak nepatří do skupiny minipivovarů, ale stal se pivovarem střední velikosti. Co však zůstalo, je důraz na kvalitu a vaření piva jen z těch nejkvalitnějších surovin a z pramenité vody z Beskyd. I přes dynamický rozvoj garantuje sládek Mojmír Velký se svou pivní chasou vysokou kvalitu piv a jejich neměnnou a originální chuť.

Stále pestřejší je (mimo základní trojspřeží Ryzák, Vraník, Grošák) ve vojkovickém Pivovaru Koníček nabídka oblíbených speciálů. Těch pivovar ročně uvaří téměř dvě desítky. Ať již jde o 3 x chmelený Podkovář nebo pivo Hatatitla typu India(n) Pale Ale (IPA) či vánoční speciál Štědrok. V letošním roce pivovar přišel za svými pivaři s růžovým speciálem VALACH-týn (14%) a zájem předčil všechna očekávání. U mnohých pivařů pak vítězí medová piva Čmelák nebo Sršeň, přičemž med pro jejich výrobu dodává místní, vojkovický včelař. A právě medový světlý speciál Čmelák 12% na čepu!

0 zobrazení
bottom of page