top of page

Svátek dobrého jídla, pití a rekordů je tady! Buďte u toho!




Po dvouleté odmlce je to tady zase! Jeden z největších gastrofestivalů v Moravskoslezském kraji se uskuteční v sobotu 20. srpna 2022 ve Frýdku-Místku, tentokrát na náměstí Svobody. Přijďte dobře pojíst, a hlavně zažít skvělou atmosféru, která vás nenechá na pochybách, že to ve Frýdku-Místku žije!


Vychutnejte si jídlo všemi smysly

Gastrofestival Frýdek≈Místek plný chutí se vrací v plné síle a nabídne i letos nepřebernou škálu chutí a vůní! Vyzkoušejte speciality české i zahraniční kuchyně. Ochutnáte tady burgery, pinsy, čerstvé těstoviny, croissanty, quesadillas, dezerty, lokše, domácí limonády, výbornou kávu a pořádně vychlazené pivo. Jak vaří mistři kuchaři, poznáte v rámci kuchařských show, které si letos pod křídla vzaly dvě frýdeckomístecké restaurace. Krčma Středověk, která v roce 2021 připravila nejlepší Svatomartinskou husu, a italská La Baracca, která se v roce 2020 pyšnila oceněním Nejchutnější menu ve Frýdku-Místku.





Překonáme i letos rekord?

Neodmyslitelnou součástí gastrofestivalu budou také již XII. Beskydské rekordy, které rovněž pojedou na gastronomické vlně. V roce 2013 jsme zapsali Frýdek-Místek spolu s jeho obyvateli a návštěvníky do České knihy rekordů, kdy se vypilo 2013 třetinkových piv. O stejný rekord se pokusíme i letos, tak buďte toho součástí společně s Pivovárkem Morava. Po absolvování získáte další limitovanou výroční turistickou nálepku, kterou jindy a jinde nezískáte!





Bavte se po celý den!

Vezměte s sebou děti, ty se zabaví v dětské zóně, vy si odpočiňte v připravených chill zónách, a pak roztančete náměstí s kapelami jako ABBA Stars revival, Stanley´s Dixie Street Band, DasKabát, Premier, to vše v doprovodu oblíbeného moderátora Vojty Bernatského. A hlavně vyhlásíme vítěze těch nejlepších štrúdlů.





Chuťové buňky a pohodu si užijete za každého počasí od 10.00 do 21.00 hodin, vstupné na akci je zdarma.


Akci pořádá statutární město Frýdek≈Místek prostřednictvím své příspěvkové organizace Turistické informační centrum Frýdek≈Místek. Záštitu nad akcí převzal primátor města Petr Korč.


Více informací na tomto webu nebo na Facebooku akce.


Děkujeme partnerům akce:


Frýdecká skládka, a. s., TS F≈M, a. s., Pivovárek Morava, Magazín Patriot, Krčma Středověk, La Baracca, Kofola, HC Frýdek-Místek, Beskydská likérka, Rádio Blaník, Moravskoslezský kraj

151 zobrazení
bottom of page