top of page

Přihlašte se do soutěže o nejlepší štrúdl 2018 a vyhrajte hodnotné ceny!



I v letošním roce se můžete těšit na soutěž o nejlepší štrúdl, která proběhne v rámci gastrofestivalu Frýdek-Místek plný chutí a X. ročníku Beskydských rekordů!

Máte ve své kuchařce ojedinělý a netradiční recept nebo si myslíte, že váš klasický jablkový štrúdl je ten nejlepší? Neváhejte a přihlašte se do naší soutěže!

Soutěžit se bude opět ve dvou kategoriích – sladký a slaný štrúdl a každý soutěžící má možnost se přihlásit do obou kategorií, vždy však pouze s jedním receptem.

A jak na to? Je to naprosto jednoduché!

Pro přihlášení stačí vyplnit formulář na webových stránkách gastrofestivalu http://fmplnychuti.cz/prihlaska-soutez/, kde vypíšete ingredience potřebné k upečení vašeho štrúdlu a také i postup přípravy. Přihlašovat se můžete do 13.8.2018.

A kdo se může zúčastnit?

Naprosto všichni, nezáleží ani na věku ani na zdatnosti pečení!

Poté už pak stačí štrúdl upéct a přinést 18.8.2018 do 9:30 hodin na nádvoří frýdeckého zámku, kde se bude hodnotit a bodovat odbornou porotou.

Vše pak bude vyhodnoceno a výherci se mohou těšit na hodnotné ceny. Recepty vítězných štrúdlů za rok 2017:

Poctivý štrúdlík:

Ingredience: Domácí listové těsto, piškoty, jablka, rozinky, kokos, citron, skořice, ořechy

Postup: Na těsto namažeme máslo, posypeme trochou strouhanky, dáme jablka, skořici, kokos, rozinky, vanilkový cukr, ořechy, celé piškoty a pokapeme máslem. Zabalíme a namažeme žloutkem.

Závin s lučinou: Ingredience: Máslo, hl. mouka, ocet, voda, vejce, sůl na těsto, šunka, lučina, sušená rajčata a koření

Postup: Příprava dvou těst: 1.: hl. mouka, vlažná voda, sůl, ocet, vejce

2.: máslo, hl. mouka nechat odpočinout a následně zapracovat překládáním, rozválet, naplnit ingrediencemi, zamotat a péct na 200 °C.

1 zobrazení

Comments


bottom of page