I v letošním roce se můžete těšit na soutěž o nejlepší štrúdl, která proběhne v rámci gastrofestivalu Frýdek-Místek plný chutí a X. ročníku Beskydských rekordů!
Máte ve své kuchařce ojedinělý a netradiční recept nebo si myslíte, že váš klasický jablkový štrúdl je ten nejlepší? Neváhejte a přihlašte se do naší soutěže!
Soutěžit se bude opět ve dvou kategoriích – sladký a slaný štrúdl a každý soutěžící má možnost se přihlásit do obou kategorií, vždy však pouze s jedním receptem.
A jak na to? Je to naprosto jednoduché!
Pro přihlášení stačí vyplnit formulář na webových stránkách gastrofestivalu http://fmplnychuti.cz/prihlaska-soutez/, kde vypíšete ingredience potřebné k upečení vašeho štrúdlu a také i postup přípravy. Přihlašovat se můžete do 13.8.2018.
A kdo se může zúčastnit?
Naprosto všichni, nezáleží ani na věku ani na zdatnosti pečení!
Poté už pak stačí štrúdl upéct a přinést 18.8.2018 do 9:30 hodin na nádvoří frýdeckého zámku, kde se bude hodnotit a bodovat odbornou porotou.
Vše pak bude vyhodnoceno a výherci se mohou těšit na hodnotné ceny. Recepty vítězných štrúdlů za rok 2017:
Poctivý štrúdlík:
Ingredience: Domácí listové těsto, piškoty, jablka, rozinky, kokos, citron, skořice, ořechy
Postup: Na těsto namažeme máslo, posypeme trochou strouhanky, dáme jablka, skořici, kokos, rozinky, vanilkový cukr, ořechy, celé piškoty a pokapeme máslem. Zabalíme a namažeme žloutkem.
Závin s lučinou: Ingredience: Máslo, hl. mouka, ocet, voda, vejce, sůl na těsto, šunka, lučina, sušená rajčata a koření
Postup: Příprava dvou těst: 1.: hl. mouka, vlažná voda, sůl, ocet, vejce
2.: máslo, hl. mouka nechat odpočinout a následně zapracovat překládáním, rozválet, naplnit ingrediencemi, zamotat a péct na 200 °C.
コメント