Který štrúdl byl loni ten nej? Ten od Petry Schneiderové! Chcete ho vyzkoušet? Tak tady máte recept!
Pikantní štrúdl s domácím pestem – štrúdl roku 2016
Ingredience:
Domácí pesto: hrnek sušených rajčat, nasekaná bazalka, hrst piniových ořechů, 2 stroužky česneku, pepř, parmazán, olivový olej
Příprava domácího pesta:
Hrnek sušených rajčata, nasekanou bazalku, hrst piniových oříšků, 2 stroužky česneku a pepř dáme do mixéru a upravíme na požadovanou strukturu. Můžeme přidat i půl hrnku parmazánu. Přidáme 1-2 lžíce olivového oleje dle konzistence.
Příprava štrúdlu:
1.Listové těsto rozválíme a potřeme domácím pestem. 2. Na potřené listové těsto dáme salám Chorizo a zamotáme do závinu. 3. Poté potřeme rozšlehaným žloutkem a dáme péct při 180 stupních na 20 minut.
Comments