top of page

Gastrofestival Frýdek≈Místek plný chutí i přes nepřízeň počasí přilákal tisíce lidí




Po dvouleté odmlce si uplynulou sobotu mohli přijít na své milovníci dobrého jídla, pití a rekordů. Gastrofestival Frýdek≈Místek plný chutí se spolu s XII. Beskydskými rekordy i přes dešťové přeháňky vyvedl a přilákal na náměstí tisíce lidí. O úspěchu akce svědčí i zpětná vazba návštěvníků a prodejců, kteří se těšili až z nečekaného zájmu o jimi nabízené gastronomické zážitky.


Gastrofestival se tentokrát konal na místeckém náměstí Svobody, kde si mohli návštěvníci užívat pohodu v městské památkové zóně s odpočinkovými místy, a k tomu si užívat vybrané chutě jídel a nápojů, které tady pro ně připravilo více než čtyřicet prodejců. K ochutnání tady byly burgery, pinsy, čerstvé těstoviny, croissanty, quesadillas, dezerty, lokše a spoustu dalšího. Vše doplnily domácí limonády, káva a pořádně vychlazené pivo, které bylo hlavním tahákem letošního ročníku Beskydských rekordů.





Soutěživost tak tentokrát prověřil Pivovárek Morava, který návštěvníkům, kteří se zapojili do XII. Beskydských rekordů, čepoval speciální edici tmavého 11° Frýdečáka a 12° Místečáka. Během devíti hodin se vypilo 915 piv a načepovalo celkem 274,5 litrů tohoto pěnivého moku.





Také tento ročník našel Frýdek-Místek ten nejlepší štrúdl. Porota vybírala z deseti druhů sladkých a slaných štrúdlů. A úkol to byl opět nelehký. V zázemí gastrofestivalu se sešla porota složená z odborné i laické veřejnosti, která hodnotila vzhled, chuť a vůni. Vítěze pak vyhlásili na podiu a na ceny se mohli těšit Magda Jedličková, která upekla slaný závin alá roláda, a Jan Gajdacz s taženým jablečným štrúdlem.


Celý den byl ve znamení zábavy, kdy se na podiu vystřídali Stanley´s Dixie Street Band, DasKabat, ABBA Stars revival a finále festivalu patřilo kapele Premier. To vše pod taktovkou moderátora Vojty Bernatského.


Recepty štrúdlů a fotogalerie již brzy na našem webu a na facebooku akce.


Akci uspořádalo statutární město Frýdek≈Místek prostřednictvím své příspěvkové organizace Turistické informační centrum F≈M a pod záštitou primátora města Petra Korče.


Děkujeme partnerům akce:


Frýdecká skládka, a. s., TS F≈M, a. s., Pivovárek Morava, Magazín Patriot, Krčma Středověk, La Baracca, Kofola, HC Frýdek-Místek, Beskydská likérka, Rádio Blaník, Moravskoslezský kraj




89 zobrazení
bottom of page