top of page

Frýdek-Místek má po tomto víkendu další zápis v České knize rekordů.


Ve Frýdku-Místku překonávali rekordy, ochutnávali spoustu dobrého jídla a vyhlásili nejlepší frýdeckomístecký štrúdl. Frýdek-Místek má po tomto víkendu další zápis v České knize rekordů. IX. ročník akce Beskydské rekordy se konal v sobotu 19. srpna 2017 v rámci rodinného gastrofestivalu Frýdek-Místek plný chutí a frýdeckomístečtí opět po roce dokázali, že pokud jde o soutěživost, zatáhnou za jeden provaz a výsledkem je další úspěch.

Frýdeckomísteckým se tak v průběhu časového limitu devíti hodin podařilo vypít 79 litrů Koňakoly, kterou má ve své nabídce Pivovar Koníček z Vojkovic. „Úkol to nebyl úplně snadný. Vytvořená dvojice obdržela dvakrát deci tohoto kolového nápoje na dřevěném podnosu, kdy uchopili podnos za rukojeť a bez držení kelímku museli obsah vypít,“ popisuje průběh rekordu ředitelka pořádajícího Beskydského informačního centra Frýdek-Místek Monika Konvičná.

Celý den se pak i přes nepřízeň počasí nesl v pohodovém duchu gastrofestivalu. Na návštěvníky čekaly stánky se skvělým jídlem a pitím, děti se mohly vyřádit v dětské zóně v zámecké zahradě, návštěvníci se mohli podívat pod ruce mistrům kuchařům či ochutnat netypickou kuchyni Brouka na talíři. Frýdek-Místek přijeli podpořit i ABBA Stars a Light & Love. Velké ovace pak získal David Kraus, který ukončil IX. ročník akce.

Na gastrofestivalu nesmělo však chybět ani vyhlášení soutěže o nejlepší frýdeckomístecký štrúdl. Letos pořadatelé vyhlásili dvě kategorie, a to slaný štrúdl a sladký štrúdl. „Porota měla v letošním roce za úkol vybrat ty nejlepší z 25 přihlášených štrúdlů. I když, jako v minulém roce, bylo rozhodování velmi těžké, nakonec vyhrál Poctivý štrúdlík od Ivety Podžorné a Závin s lučinou od Magdy Jedličkové,“ představila vítězné štrúdly produkční festivalu Nikola Laníková. „Všechny recepty, včetně těch vítězných, najdou zájemci na webu akce www.beskydskerekordy.cz,“ doplňuje Laníková.

„Poděkovat chci celému organizačnímu týmu Beskydského informačního centra Frýdek-Místek za přípravu a organizaci této zdařilé akce, partnerům akce, bez jejichž podpory bychom se neobešli, všem návštěvníkům, kteří se rozhodli akce i přes nepřízeň počasí účastnit a z široké nabídky akcí v okolí si vybrali právě tuto, již tradiční,“ hodnotí Monika Konvičná. „Zároveň velké dík patří i prodejcům, kteří s námi vydrželi i v tomto nevlídném počasí, díky kterému se někteří dříve avizovaní prodejci nedostavili nebo dokonce nepřijeli bez udání důvodu. Jejich přístup se nám nezamlouvá a je nám to líto, protože přítomné ochudili o nabídku sortimentu. Od prodejců pak máme skvělou zpětnou vazbu a již nyní se těší na příští ročník. Tímto chci také všechny pozvat na jubilejní, X. ročník, a jak číslo naznačuje, bude se na co těšit,“ uzavírá Monika Konvičná.

Akci Frýdek-Místek plný chutí a IX. ročník Beskydských rekordů uspořádalo statutární město Frýdek-Místek prostřednictvím své organizace Beskydské informační centrum Frýdek-Místek, p. o.

0 zobrazení
bottom of page