top of page

3. Ročník: 2011 | Zázrak z medu

V roce 2011 jsme spojili síly s frýdeckomísteckou firmou, která ve Frýdku-Místku vyrábí medové dorty známé po celém světě pod názvem Marlenka. Za 12 hodin jsme spolu s 918 lidmi spořádali 91,8 kg tohoto zázraku z medu.


V sobotu 20.8.2011 mělo město Frýdek-Místek několik cílů. Jedním z nich a tím hlavním bylo zapsat se prostřednictvím uskutečněného rekordu do České knihy rekordů a také zajistit skvělý program a zábavu pro všechny. A oba cíle se nám podařilo uskutečnit.


Hned ráno v 9.00 hodin odstartoval moderátor Beskydských rekordů Vojtěch Bernatský společně s náměstkem primátora Mgr. Michalem Novákem celodenní úsilí o zápis do již zmíněné knihy rekordů. Po celých 12 hodin tvořili nejen obyvatelé města Frýdku-Místku nepřetržitě a trpělivě dlouhou řadu a zapisovali se k účasti na rekordu.


Následně každý konzumoval 100 g kousek Marlenky ve dvojicích. A že to byl úkol nelehký, ví jen ti, kteří se rekordu účastnili. Účastníkům soutěže a přihlížejícím, kteří je povzbuzovali, se podařilo prokousat Marlenkou až do České knihy rekordů a ustanovit tak nový netradiční český rekord, kdy 918 osob zvládlo za 12 hodin sníst téměř 100 kg lahodného medového dortu. Všichni se snažili brát úkol sportovně, a to v co nejkratším čase dort zkonzumovat. Rychlosti pomáhalo i zapíjení vodou. Účastník následně obdržel připínací placku s motivem III.ročníku Beskydských rekordů a pitný režim, který věnovala Kofola a Radegast.


Po celou dobu konání rekordu byl připraven bohatý doprovodný program. Pohádkových stanovišť se soutěžemi využívali děti i jejich rodiče, odměnou jim byly sladkosti a upomínkové předměty města Frýdku-Místku. Symbol Veseléta Beskydský čmelda se maloval na trička nebo klíčenky. Ladné pohyby mažoretek Talento a pohybové dovednosti frýdeckomísteckého oddílu Taekwonda, gymnastek Pavly Raškové a břišních tanečnic Markéty Dintrové tajily dech, stejně jako vystoupení Železného Zekona. A že máme ve městě skvělé hudebníky předvedla skupina Šuba Duba band a Bublifunk.


Fanoušky přijel do Frýdku-Místku potěšit i Marek Ztracený. Rock´n´nroll band Marcela Woodmana byl skvělou tečkou Beskydských rekordů, kdy se celé náměstí v Místku roztančilo v duchu rokenrolu . Nechybělo dobré občerstvení a stánky s nabídkou řemeslných výrobků.


Vojtěch Bernatský, který akci doprovázel po celý den mluveným slovem, předvedl své úžasné sportovní moderátorské schopnosti a byl nám tak příjemným společníkem. „Byli jste výborní!“, řekl na závěr a my z Beskydského informačního centra říkáme „byli jste výborní vy, lidičky, a děkujeme, že jsme společně mohli zažít tak skvělý soutěžní den a že nám přálo i počasí“.


Při registraci účastníků rekordu se vybíral poplatek 5,-Kč, kterým se stvrzovalo, že všichni byli seznámeni s pravidly rekordu. Vybraná částka 4 590,-Kč byla věnována Sdružení Podané ruce na canisterapii. Akce se uskutečnila v rámci festivalu Beskydské Veseléto, jímž se snaží statutární město Frýdek-Místek nabídnout svým občanům zábavu po celé léto.


Tímto děkujeme všem partnerům Beskydského Veseléta, kteří podpořili jeho realizaci a to: statutární město Frýdek-Místek, Region Beskydy, Technické služby a.s., Frýdecká skládka a.s., Radegast, Sportplex, Kofola, Naše Frýdecko-Místecko, ABM, Program Frýdecko-Místecko, Akord, Marlenka, Penzion La Rosa a mediální partner rádio Kiss Morava.



25 zobrazení
bottom of page